Klusdag voorjaar 2023 via NLdoet

Elke stichting of vereniging worstelt met het aantrekken en enthousiasmeren van vrijwilligers. Helaas geldt dit ook voor speeltuin de Bras. Maar… gelukkig is daar de campagne NLdoet van het Oranje Fonds. Elk jaar organiseert dit fonds een nationale vrijwilligersactie waar een stichting zich voor op kan geven. En dat loont!

Speeltuin de Bras heeft een jaarlijks buitenonderhoudprogramma en dat is best zwaar. Hoe meer handjes die kunnen helpen, hoe dragelijker het is. Zodoende hebben we ons opgegeven voor NLdoet. Zaterdag 11 maart schoven 4 leerlingen van de scholengroep Lentiz aan om ons te helpen met het buitenonderhoud: Chelsey, Fiene, Yuna en Johmaro.

Maar dat was niet alles… we kregen ook nog eens hoog bezoek mét een helpend handje: Wethouder Maaike Zwart van Gemeente Delft – portefeuille Duurzaamheid, Werk en inkomen en Economie – schoof ook aan om een bijdrage te leveren (zie foto)!

Verder deden onze vaste vrijwilligers Anja, Gosia, Margo en Juan ook hun duit in het zakje. Al met al een zeer geslaagde dag, waarin een hoop werk is verricht. En omdat speeltuin de Bras zijn vrijwilligers koestert, werd hen een luxe lunch aangeboden.

Meer foto’s vind je op onze Facebook-pagina.

Tot de volgende NLdoet (dan ben jij er toch ook bij?)!