Dahaag, fietscarrousel. Hallo, fietsmolen!

Na jarenlange trouwe dienst hebben we 24 augustus afscheid genomen van onze geliefde fietscarrousel. Hoewel het speeltoestel ook dit jaar door de gemeentelijke inspectie werd goedgekeurd, vond het bestuur dat het moment was aangebroken om voor vernieuwing te gaan. Maar, zoals verwacht mag worden van een speeltuinbestuur met een goed hart, hebben we er wel voor gezorgd dat de fietscarrousel een tweede leven heeft gekregen. Een particulier heeft ‘m van ons overgenomen.

FietsmolenSinds 2 september 2015 is de speeltuin verrijkt met een gloednieuw speeltoestel: de fietsmolen, ter vervanging van de fietscarrousel. De fietsmolen is zeg maar familie van de fietscarrousel, maar dan versie 2.0. Het gaat nog steeds om fietsen en draaien, maar dan wel op vrolijke kleuren en een stuk gemakkelijker. En de fietsmolen heeft een veel prominentere plek in de speeltuin gekregen, zodat de ouders van de doelgroepkinderen van 3-6 jaar vanuit het terras veel beter zicht hebben op hun kroost. En ze zullen op het terras zeker vaker zitten, want omdat het fietsen nu een stuk minder zwaar is geworden, behoort de veelgehoorde vraag van de kinderen: “mamaaa/papaaa, wil je duwen!???” tot het verleden.

We hopen dat de fietsmolen voor vele kinderen zal bijdragen aan nog meer speelplezier in onze fijne speeltuin. Gezien de populariteit van het toestel op de eerste dag na plaatsing zit dat wel snor!