De leukste speeltuin van Delft

Voor wie onze Facebook-pagina niet volgt, nog even een korte opsomming van de volgende gebeurtenissen:

Begin juli stuitten we bij toeval op de verkiezing De Gouden Glijbaan, een jaarlijkse verkiezing uitgeschreven door Omroep West. De winnaar van de Gouden Glijbaan mag zich een jaarlang de leukste speeltuin van Zuid-Holland noemen. De verkiezing gaat enerzijds om het verkrijgen van zoveel mogelijk nominaties van de speeltuinbezoekers, anderzijds worden de speeltuinen vereerd met een bezoek van de Speeltuinbende, een groep kinderen (deels gehandicapt) die de speeltuinen bezoeken, testen en hun oordeel erover geven. 15 juli 2015 staat genoteerd als de dag dat Speeltuin de Bras de Speeltuinbende mocht ontvangen. De verkiezingsstrijd, die te volgen was in diverse nieuwsberichten van Omroep West, leidde tot de einduitslag op 14 augustus. En wat voor een, onze geliefde speeltuin eindigde met een top10-notering, op de 9e plaats! Een geweldig resultaat waar alle betrokkenen, zowel voor als achter de schermen van de speeltuin, ontzettend trots op zijn. De oorkonde en de publiciteit namen we graag in ontvangst, maar het stukje bewustwording dat het niet voor elk kind vanzelfsprekend is om in een speeltuin te kunnen spelen, is misschien wel onze grootste winst van deze verkiezing. Het bestuur van Speeltuin de Bras heeft voldoende stof tot nadenken gekregen.

En dat was de verkiezing “De Gouden Glijbaan”. Uitslag bekend, prijzen verdeeld, over tot de orde van de dag. Totdat…

Bokaal 'de leukste speeltuin van Delft'Op 26 augustus ontving de speeltuin de volgende e-mail van de Delftse Post: “Speeltuin de Bras is deze zomer als beste Delftse speeltuin geëindigd bij de Gouden Glijbaan verkiezing van Omroep West. Als partner van deze actie heeft de Delftse Post een speciale bokaal te vergeven aan de Delftse winnaar, ú dus.”

En zo krijgt dit avontuur een onverwacht, doch zeer aangenaam staartje. Een staartje met ballonnen, toeters en confetti. “De leukste speeltuin van Delft 2015” staat er op de bokaal. Wie kan dat nou zeggen?

Speeltuin de Bras, dus! 🙂